Halálos tavasz

2019.02.08. 13:10

Egy csipetnyi 40-es évek: Karády Katalin hangja járta be szerkesztőségünket (videóval)

Szerda délelőtt néhány percre beköltözött a 40-es évek hangulata az Ady Endre utcai szerkesztőség tárgyalójába, ahol Nagy Roland egy eredeti Karády lemezt helyezett egy 20-as években készült, hordozható gramofonra.

Borsányi Bea

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Halálos tavasz dallama és a díva jellegzetes, búgó hangja betöltötte a szobát és szinte megelevenedett előttünk a színésznő bús-szomorkás, cigarettázó alakja. És hogy mi volt az apropó?

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Nos, Nagy Roland – aki nem csak rajongó, de gyűjtő is – szeretne létrehozni Fehérváron egy klubot, amely az ünnepelt magyar díva, a vamp, a bálványozott színésznő, a férfiszívek eltaposója, ám hétköznapi életében szerető asszony, ember, sokak támogatója, és lelki gyámja, Karády Katalin rajongóit tömöríti.

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Keresi azokat, akik aktívan részt vennének egy ilyen klub életében: megosztanák tudásukat, gyűjteményüket, információikat a többi taggal.

A Nagy Rolanddal készült beszélgetést, amelyben mesél a klub ötletének megszületéséről és arról, hogy lett Karády rajongó, illetve saját gyűjteményének néhány darabját is bemutatja, a jövő héten szombaton megjelenő Hétvégében olvashatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában