terrakotta kisplasztika

2019.02.01. 07:10

A Múzsák kertje című kiállítást nyitják meg a Károlyi-kastélyban

Józsa Judit kerámiaszobrász Múzsák kertje című terrakotta kisplasztika kiállítását pénteken 16 órakor nyitják meg a Károlyi-kastélyban.

V. Varga József

A tárlatot Bába Szilvia, a Duna-palota operatív igazgatója, a Józsa Judit Művészeti Alapítvány kurátora nyitja meg, csellón közreműködik Major István. A Károlyi József Alapítvány által szervezett kiállítás megtekinthető február 10-éig, naponta 10 és 17 óra között a kastély báltermében. Józsa Judit Székelyudvarhelyen született Józsa János és Józsa Julianna Európa-szerte ismert korondi fazekasok gyermekeként. Terrakotta kis plasztikái nem a hagyományos korongozással készülnek, hanem az általa kifejlesztett hajtogatással és mintázással.

Művészettörténészi ismereteire alapozva határozott célja, hogy olyan magyar nemzeti témákat dolgozzon fel tárlatain, amelyekre eddig nem, vagy csak elvétve került sor a magyar képzőművészetben, különösen a szobrászatban. A Múzsák kertje című kiállítás a magyar irodalom kiemelkedő személyiségeinek múzsáit tárja a látogatók elé, a művész a számára legkedvesebb magyar írók, költők ihlető asszonyai közül válogatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában