Kiállításból, koncertből több is lesz

2019.01.03. 08:00

Gazdag a kulturális kínálat a Károlyi-kastélyban

Nemzetközi konferenciát és európai vonósnégyes-fesztivált egyaránt rendeznek a Károlyi-kastélyban. Természetesen nem maradnak el a dísznövény- és kertművészeti napok sem, mindig ezreket vonzva.

B. Kiss László

Az iparművészeti szalonbemutatót tavaly is megrendezték

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az idén is folytatódnak a vezetett botanikai séták a Károlyi-kastély parkjában. A mintegy kétórás bejárást minden hónap harmadik vasárnapján, 13 órakor szervezik. Az elsőt január 20-án – tudtuk meg Fekete Ágnestől, a Károlyi-alapítvány munkatársától.

Az idei első időszaki kiállítás február elsején nyílik Józsa Judit keramikus munkáiból. Március 28- és 29-én A demokrácia gondolkodása: tegnap, ma holnap címmel nemzetközi konferenciának ad otthont az európia kulturális találkozó központként is működő fehérvárcsurgói épület­együttes.

Az iparművészeti szalonbemutatót tavaly is megrendezték
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Május 31-én, immáron 15. alkalommal nyílik meg a Károlyi-kastélyban a kertművészeti napok. A rendezvény minden évben több ezer érdeklődőt csábít Csurgóra, és vonz­ereje az évek alatt sem csökkent. Június 28-án különleges Liszt-estet rendeznek a hangversenyeiről is híres, mostanra a megye egyik fontos kulturális intézményévé lett egykori főúri rezidenciában. Az év második felének kínálatáról már csak címszavakban. Szeptember 23. és október 1. között grafikai kiállítás és aukció kerül sorra. Szeptember végén nemzetközi vonósnégyes-fesztivál, november derekán pedig iparművészeti vásár lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában