sokat jelent számára

2019.01.29. 07:25

Arannyá lett, ami pengett – Aranysarkantyús Táncos lett Sáfrán Balázs

A csákberényi Sáfrán Balázs még ősszel jelentkezett az Országos Aranygyöngyös és Aranysarkantyús Szólótáncfesztiválra, melynek a döntőjét január végén rendezték, ahol Balázs tulajdonosa lett a néptáncos berkek legrangosabb díjának: Aranysarkantyús Táncos lett.

Palocsai Jenő

Sáfrán Balázs és párja egy országos versenyen Fotó: Majnik Zsolt

Fotó: Majnik Zsolt

Párban indult, lassú és friss csárdást járva, a Duna Művészegyüttesben táncoló Kenéz Enikővel, aki a hölgyek versenyében lett Aranygyöngyös Táncos. Sáfrán elmondta, hogy sokat jelent számára ez a szakmai elismerés, hiszen fiatal táncosként mindig felnézett azokra, akik nyerni tudtak ezen a kétévente megrendezett minősítőn.

Sáfrán Balázs és párja egy országos versenyen
Fotó: Majnik Zsolt

A művész nem ül a babérjain, továbbképzi magát, és ha újra eljön az idő, ismét győzni akar. Ha háromszor sikerül így szerepelnie, Örökös Aranysarkantyús lesz. Arra a kérdésre, hogy mit jelent számára ez a díj, elmondta, hogy ez nem csak egy eredmény, hanem egy út, egy irány is. Aki ezt megkapta, annak a megszerzett elismerés szellemében kell folytatnia a megkezdett munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában