Évindító ülés

2019.01.23. 17:14

A városvezetés komolyan alapoz az Alba Regia Szimfonikus Zenekarra

Nő az álláshelyek száma és az éves költségvetés is magasabb lesz – hangzott el az Alba Regia Szimfonikus Zenekar évindító társulati ülésén.

Bokros Judit

Fotó: NAGY NORBERT

A szimfonikusok szerdai évkezdő ülésén többek között a 2018-as év beszámolói és a 2019-es év tervei hangzottak el. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Cser-Palkovics András polgármester, aki a fenntartó nevében az idén várható jelentős változásokról szólt.

Ebben az évben – két lépcsőben – tovább nőhet a főállású alkalmazottak száma, így összesen 43,5 álláshely lesz, a város költségvetésében pedig 284 millió forint szerepel előirányzatként a zenekar számára. A fehérvári önkormányzat ezzel is szeretné kifejezni: erős, magas színvonalú kulturális élet nem képzelhető el minősített zenekar nélkül, s e cél megvalósulásához a város is hozzájárul.

Cser-Palkovics András hozzátette: valóban szükség van második koncert- illetve színházteremre, a közeljövőben remélhetőleg lesz előrelépés e területen is.

A zenekarról kiderült: tavaly összesen 127 koncertjük volt, ebből tizenegy külföldi előadás. A négy kiemelt hangverseny-sorozatuk 2018-ban a vártnál nagyobb érdeklődés mellett indult el. A „PartiTúra” ifjúsági sorozat és a Farkas Ferenc Hangversenybérlet az évadban folytatódik, és hamarosan kiderül a Somorjai-sorozat programja is. Az újonnan megalakult ARS Oratoria Kamarakórus megkezdi működését, irányítását a Liszt-díjas Pad Zoltán, a Magyar Rádió Énekkarának vezető karnagya, valamint Radics Éva karnagy végzik. A zenekar vezető karmestere, Dubóczky Gergely január 1-jével művészeti vezető is

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában