felújítási munkálatok

2019.01.18. 07:15

A Szent István Király Múzeum Rendház épülete hétfőtől bezár

A pénteki fehérvári közgyűlésen téma lesz a múzeum felújítása, s azzal kapcsolatban a Fő utcai épület kiürítése – közölte csütörtökön az önkormányzat.

FMH

A Rendház az Árpád-ház Program keretében újul meg, hogy ott országos jelentőségű, reprezentatív kiállítás kaphasson helyet. A három szintes barokk épület – elsősorban a földszinti és első emeleti tereket érintő – rekonstrukciójának tervei elkészültek: modern előcsarnokot, új kiállítótereket, múzeum shopot alakítanak ki. Az építészeti megújulással a belváros új élményhelyszíneként is megőrzi műemléki jellegét, örökségvédelmi értékeit. Az Árpád-ház-kiállítás megrendezését követően új állandó várostörténeti tárlatnak ad majd helyet, továbbá alkalmas lesz nemzetközi kiállítások fogadására.

A közgyűlésen kitérnek a múzeumi tárgyak, kulturális javak és installációs eszközök csomagolására, a bútorok, technikai eszközök kipakolására, ezek elszállítására is. A Rendház január 21-én hétfőtől – a munkálatok előkészítése és a felújítás ideje alatt – zárva tart. A változás a látogatók mellett a kutatómunkát végzőket is érinti.

Vezető képünk archív felvétel, illusztrációként szolgál!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában