Kettős Kézen-lét

2018.12.09. 09:30

A Hungarikum dalai csendültek fel Marosvári Kata és Fazakas-Koszta Tibor kiállításán

Fantáziát megmozgató, érzelmeket előcsaló, gondolkodásra késztető kiállítás nyílt pénteken a Kertalja utcai Origó Szolgáltató Központban Kézen-lét címmel.

Bokros Judit

Marosvári Kata és Fazakas-Koszta Tibor kiállítását L. Simon László (balra) nyitotta meg

Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

Az új kiállítótérben – amely a tervek szerint rendszeresen ad majd otthont tárlatoknak – a roppant ígéretes Marosvári Kata és az erdélyi származású, kiforrott alkotói stílusú Fazakas-Koszta Tibor mutatja be festményeit. A pénteki megnyitón Földi Zoltán önkormányzati képviselő köszöntőjében azt mondta: büszke arra, hogy ezúttal Felsőváros adhat otthont ilyen jellegű képzőművészeti kiállításnak. L. Simon László országgyűlési képviselő ezúttal költői minőségében ajánlotta a műveket a közönség figyelmébe. Értekezésében a posztmodern művészet jellegzetességeire, többrétegűségére hívta föl a figyelmet, mert az alkotások láttán, a címekből is következtetve véleménye szerint ez lehet a hívószó. A festményeken keverednek és látványos egységet képeznek a magas művészet és a tömegkultúra jegyei – fogalmazott.

A megnyitót a Hungarikum együttes dalai színesítették. A kiállítás január 5-ig várja a látogatókat, akiknek maradandó élményben lehet részük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában