A szimfonikusokat Dubóczky vezényli

2018.11.15. 09:00

Várdai István csellóművész is fellép a sárbogárdi koncerten

A Bogárd-Dal Kulturális Egyesület hagyományos őszi hangversenyét november 25-én, vasárnap 17 órától rendezi a József Attila Művelődési Központban.

V. Varga József

Fellép a világhírű unoka, Várdai István

Fotó: Archív

A koncert első részében felcsendül Antonín Kraft: C-dúr gordonkaversenye, a második részben pedig meglepetéssel szolgálnak a szervezők: Bizet, Offenbach, Rossini, Verdi és mások műveiből összeállított operagálát hallhat a nagyérdemű. Közreműködik Várdai István Liszt-díjas csellóművész, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Dubóczky Gergely vezényletével, Zemlényi Eszter (szoprán), Balogh Eszter (alt), Ninh Duc Hoang Long (tenor), Najbauer Lóránt (bariton), a Várpalotai Bányász Kórus (karigazgató Borbás Károly) és a házigazda sárbogárdi Huszics Vendel Kórus (karigazgató Huszics Vendelné).

Fellép a világhírű unoka, Várdai István
Fotó: Archív

Ma már hagyomány, hogy ilyentájt ősszel, a Bogárd-Dal Egyesület kivételes zenei élményt nyújtó hangversennyel kedveskedik hűséges közönségének. Amint Szabados Tamás, az egyesület elnöke lapunknak elmondta: bár az elmúlt években magasra tették a mércét, ezúttal sem szeretnék kevesebbel beérni. Újra a sárbogárdi koncertszínpadon üdvözölhetik Várdai Istvánt, aki tízéves kora óta szinte állandó fellépője a városi koncerteknek. A világot bejárt, több rangos nemzetközi és hazai díjjal kitüntetett fiatal csellóművész Huszics Vendelné Zsike asszony unokája. Először szerepel a mezőföldi településen az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, élén Dubóczky Gergely karmesterrel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában