Gyermekirodalom

2018.11.08. 07:30

Megújult Két Lotti, Tesz-Vesz város a Vörösmarty Irodalmi Szalonban

Pötyitől Szupermalacig – ezt a talányos címet kapta a Vörösmarty Irodalmi Szalon nyitórendezvénye.

Bokros Judit

Dávid Ádám és Dóka Péter szerkesztők

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Vörösmarty Színház kávézójában várta a Móra Kiadó két szerkesztője, Dávid Ádám és Dóka Péter, valamint Perczel Enikő dramaturg a gyermek- és ifjúsági irodalom iránt érdeklődőket. Az estet ezúttal az újdonságok bemutatásának szentelték, ám ezt megelőzően Ádám és Péter arról beszéltek, hogyan is dolgoznak a Móránál.

Perczel Enikő egyrészt az est háziasszonyaként volt jelen, másrészt kiderült: egy fordítói pályázat nyerteseként ő fordíthatta újra Erich Kästner Pötyi és Anton című ifjúsági regényét. A Kästner-sorozat más, fiatalosabb külsejű köteteiről is szó esett még.

A bölcsődés, óvodás korosztálynak ajánlottak Bartos Erika művei, amelyek élethelyzeteket dolgoznak föl, de sikeres a fővárost bemutató sorozata is.

Dávid Ádám és Dóka Péter szerkesztők
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Boldizsár Ildikó esti mesés kötetei szintén tartalmasak. Richard Scarry Tesz-Vesz városa bővített kiadásban jelent meg, az Esti mesék lázadó lányoknak című könyv pedig a nagyobbaknak ajánlott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában