Bársony István Prózamondó Verseny

2018.11.16. 09:00

Láthattuk, mert láttatták – Prózamondó versenye zajlott hét helyszínen

Tizennégy éves hagyomány a Bársony István Prózamondó Verseny. A természetleírás egyik legnagyobb alakjának születésnapjára most először emlékeznek ilyen módon a keresztesiek. A résztvevők a róla elnevezett park emléktábláját is megkoszorúzták.

Palocsai Jenő

A dunaújvárosi Széchenyi-gimnázium diákja, Mudi Réka különdíjat kapott

Fotó: Igari Balázs/ Fejér Megyei Hírlap

A verseny hét helyszínen, köztük három határon túli településen zajlik. Különösen nagy kihívás, hogy éppen tájleírásokkal kellett készülni, hiszen a diákokat inkább a párbeszéd és a cselekmény köti le. A sárkeresztesi művelődési házban harminc tanuló és az őket felkészítő tanárok sora izgulta ás ámulta végig a versenyt.

A dunaújvárosi Széchenyi-gimnázium diákja, Mudi Réka különdíjat kapott
Fotó: Igari Balázs/ Fejér Megyei Hírlap

Az ítészek egységesek voltak abban, hogy a fiatalok kiemelkedően szerepeltek, mert kifejező beszédükkel láttatták a hallgatósággal a leíró részekben taglalt tájakat. Az általános iskolások közül a komáromi Volincsák Luca (Petőfi Általános Iskola) lett az első, a fehérvári Czombál Andrást (Kossuth Általános Iskola) és Schieder Orsolyát utasítva maga mögé. Utóbbi a keresztesi Bársony István tagiskolába jár (II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola). A középiskolások mezőnyében a telekis Kató Johanna az első, a móri Táncsics-gimi tanulója, Poscher Máté a második és a ciszterből érkezett Major Benedek a harmadik lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában