A mozgókép mágusai

2018.11.26. 16:00

Helyiek filmjeit is levetítették az idei Fehérvászon Függetlenfilm Fesztiválon

Független filmek fesztiválját rendezték meg szombaton a Szabadművelődés Házában. Kilenc helyi kötődésű alkotó kisfilmjét is levetítették.

B. Kiss László

Dudás Miklós és Arany Gold Zoltán

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Húsz éve rendezte meg először a Méhkasaula Kulturális Közhasznú Egyesület a Fehérvári Filmesek (rövid) Filmjei programot annak érdekében, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítsanak a megyeszékhelyen élő független filmeseknek. Ekkor még csak három alkotót kértek fel a közreműködésre – tudtuk meg Szepesi Imrétől, a szervezet elnökétől.

Dudás Miklós és Arany Gold Zoltán
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Két évvel később rendezték meg legközelebb a programot. Akkor a felhívásra már kilencen jelentkeztek, majd újabb két év elteltével már tíz filmes 14 munkája volt látható. Az idei Fehérvászon Függetlenfilm Fesztivál áttekintést nyújtott az országos „termésből”, s bemutattak kilenc olyan kisfilmet, melyeknek fehérvári kötődésű az alkotójuk. Köztük például a Tóparti gimnázium 12. D osztályának királyválasztási kampányfilmjét is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában