Kötetbemutató

2018.10.18. 07:45

Férjekről, feleségekről – új kötet Csóka Judit válogatásában

A meseterapeuta és klinikai szakpszichológus, Csóka Judit a gyógyulásos történetek után ezúttal a férjekről és feleségekről szóló meséket gyűjtötte össze.

Bokros Judit

Csóka Judit ezúttal is segítő szándékkal válogatta össze a meséket

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Stílusosan mesével kezdődött a kötetbemutató szerdán délután a VMK Széna téri Tagkönyvtárában. A játékos, helyben kitalált mese azonban ezúttal Csóka Juditról s könyveinek megjelenéséről szólt. Az előadó pedig nem más volt, mint a Corvina kiadó szerkesztője, Király Levente.

Miután meghallgattuk az első, Mesék a gyógyulásról című könyv kiadásának történetét, rá is tértünk az újabb műre, a Mesék feleségekről és férjekről címűre. A gyönyörű, beszédes illusztrációkat ez alkalommal is Rofusz Kinga készítette, aki sajnos nem tudott eljönni a bemutatóra.

Csóka Judit ezúttal is segítő szándékkal válogatta össze a meséket
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A kötetbe ötvenegy mese került be, négy ciklusban. A többi között gyönyörű madagaszkári, szlovák, magyar népmeséket olvashatunk, de még eszkimó történet is van.

Az esten A lány három ruhája című mese hangzott el, ráadásul a férj előadásában. S volt még közös éneklés is a szinte zsúfolásig megtelt teremben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában