Küzdelmekkel teli időszak a mostani

2018.10.11. 10:00

A legnagyobb érték az idős ember a mátyásdombiak számára

Napfénysárga levélszőnyegen át érkeztek szerdán a mátyásdombi nyugdíjasok a művelődési házba.

Szanyi-Nagy Judit

Az 1946-ban születetteket külön köszöntötték

Fotó: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

„Sokan eljöttek, tavaly nem voltunk ennyien” – idézik fel páran a tömött hátsó sorokban ülve. Aztán Tilhof István polgármester buzdítására felállnak, és együttesen emlékeznek meg a szó szerint és átvitt értelemben elköltözött társakról.

 

– Az egyik legnagyobb érték az idős ember – köszönti a megjelenteket a településvezető –, egy ilyen piciny faluban pedig végképp igaz ez az állítás. Hiszen a szépkorúak és a fiatalok azok, akik az események mozgatórugói.

Az 1946-ban születetteket külön köszöntötték
Fotó: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

Éppen ezért fáj nekünk iskolánk megszüntetése – törölgeti szemét az elöljáró. Az egybegyűltek pedig minduntalan bólogatnak, és összefogva biztatják egymást. Aztán tizenegy főt köszöntenek itt mint 1946-ban született vendégeket. Ők Bodó Margit, Burján Imre, Dudarné Merucza Mária, Fehér Ferenc, Fehér Ferencné, Hatvani Györgyné, Kiss Istvánné, Papp István, Pákász Tiborné, Polgár József és Vigházi János. A nyugdíjaskorúak az önkormányzat jóvoltából ötezer forintot, az ünnepeltek ajándékcsomagot is kapnak. A finomsággal, borral és üdítővel kísért találkozót a budapesti Két pacsirta éneke zárja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában