bárhangulat

2018.07.31. 20:14

Swing, szaxofon, itáliai basszusfutamok az Alba Regia Feszten

Swinges, boogie-woogie-s dallamokkal, no meg az 1930-as évek füstös bárhangulatával jelentkezett kedden délután a Vintage Dolls. Ők nyitották meg az Alba Regia Feszt keddi koncertjeinek sorát.

Majer Tamás

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Egy billentyűs, egy bőgős, egy gitáros és egy dobos kísérte a három énekesnőt, Munkácsy Esztert, Nagy Lilit és Szász Ágnest. A koncerttel – a keddi esőn túllendülve – végre idén is dzsesszfesztivál-helyszín lett a Rendház udvara. A lányok egyik korai dalával megidézték Ella Fitzgeraldot, a Grammy-díjas amerikai dzsesszénekesnőt is.

Őket az arany szerkóba bújt „hangulatember”, Suba Attila és a Soulfood Band követte, már a Bartók téri nagyszínpadon, amely előtt kedden is sokan összegyűltek.

 

A Rendházban este fel 9-kor a szaxofonos Dresch Mihály Quartetjére gyülekezett a közönség, akik aztán – ha még bírták –, 10 órára visszaballaghattak a Vörösmarty Mihály Könytár elé, hogy kifüleljék Federico Malaman, az olasz basszusgitár fenomén játékának titkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában