ritmus van mindenben, mindenkiben

2018.07.23. 06:45

Minden ütők legnagyobb tóparti találkozója

Az idei Ütős Fesztivál nyitónapján – péntek éjjel – adta első közös koncertjét Patkós Béla, alias Kiki, az Első Emelet énekese és a népzenét elektronikával, rockkal és jazz-zel vegyítő Kerekes Band.

Majer Tamás

Aki valaha zenélt, tudja, a dobolás nem gyerekjáték. Vagy mégis?

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

A különleges produkció elején Kikit – születésnapja lévén – tortával köszöntötték a szervezők. A péntek és szombat esti, nagyszabású koncerteket rendre lágyan induló napfényes programok csitították: szombaton és vasárnap is össznépi jógával ébredt a reggel az agárdi szabadstrandon.

Majd mindkét nap beindult újra a cséplőgép. Doboltak itt mindennel, ami csak elképzelhető. S egyesek fantáziája igencsak élénk… Így aztán nemcsak konga, bongó és cintányér zengett a parton, de üres festékes dobozokból, nokedliszaggatóból és tucatnyi egyéb kellékből is ritmus pattant elő. Külön kedvencünk volt a kettős csavarkulcsokból eszkábált szilofon a Bélaműhely Sound Art „hangos” foglalkozásán.

Szombaton kora délután egy tahiti táncbemutatóra magyar néptánc felelt: a Lajta Néptáncegyüttes fiataljai adtak elő kísérleti, zenei kíséret nélküli koreográfiát.

Aki valaha zenélt, tudja, a dobolás nem gyerekjáték. Vagy mégis?
Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Este Palya Bea koncertjére jócskán megtelt a nézőtér. Még Bea kezében is dobverő volt néhány dal erejéig. A magával ragadó, népzenétől ihletett előadás után a közönség a Parno Graszt cigányzenéjére rophatta. A bátrak az össznépi, napzáró örömdobolásba is bekapcsolódtak.

Vasárnap csendesedett a fesztivál, lazulós programokat rántottak egybe a szervezők. A gyerekeknek interaktív mese, a felnőtteknek halk basszusokkal dolgozó spirituális drum and bass jutott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában