Egy szenvedély margójára

2018.06.03. 19:46

Meghitt hangulatú megemlékezést tartottak Garami Richárd emlékére a Csónakázó-tónál

A Szabad Színház megalakulásának hatvanadik évét ünnepli az idén. A születésnap alkalmából egész évben különleges programokkal készült az egyesület, azonban június első hétvégéje csak az ünneplésről szólt.

Tringli Alexa

A szombati estét összekötötték Garami Richárd emlékestjével. A két éve, tragikusan fiatalon elhunyt intermédia-, és fotóművész emlékének adóztak a noir est folyamán, melyet a Garami Richárd Alapítvány szervezett. A megemlékezésen 50-nél is többen vettek részt, Székesfehérvár művészéletének meghatározó elemei mind képviseltették magunkat.

A Szabadművelődés Háza adott otthont az estnek, melyet egy kiállításmegnyitóval indítottak el. A „Lopomány” címet viselő kiállítás során olyan mű- és emléktárgyakat láthatunk, melyeket Ricsi ajándékozott barátainak, ismerőseinek, művésztársainak. A kiállítás június 22-ig látogatható.

 

20 órától a Szabad Színház emlékezett meg a művészről. A Színház születésnapjának mottója, Pilinszky János Egy szenvedély margójára c. verse hangzott el. A résztvevő gyerekek a vers végén a Csónakázó-tó partján állva dobtak be festett köveket a vízbe, és engedtek szabadon galambokat.

Ezután a Szabadművelődés Házában egy performanszot adtak elő a színészek, egy eddig meg nem valósult előadást Garami leírása alapján: „Életemre gondolok mint halálomra az elkövetkezőkre,” Kovács István performer, képzőművész előadásában. A színházterem mellett lehetőség volt gyertyát gyújtani Ricsi emlékére. Ezután egy órás koncertet adott elő a pécsi Psycho Mutants, akikhez Ricsit lelkes rajongás és barátság fűzött.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában