Komédia, táncház

2018.05.13. 17:00

Nemzetiségi és hagyományőrző napot tartottak a Felsővárosi Általános Iskolában

Nemzetiségi és hagyományőrző napot tartottak pénteken a Felsővárosi Általános Iskolában. A harmadik alkalommal megrendezett egész napos program népi játszótérrel, gólyalábas vásári komédiával és élőzenés táncházzal várta a diákokat és szülőket egyaránt.

Borsányi Bea

Gólyalábas vásári komédia

Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

A délelőtti megnyitón Schneider Éva, a Székesfehérvári Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke elmondta:

– A német nyelv a magyarországi német nép identitásának alapvető feltétele. A kulturális hagyományok identitást alapozó tevékenységek, közösségi érzést fejlesztenek és erősítenek. Hozzátette: – Tennünk kell azért, hogy az, ami volt, ami régen szokás volt, megmaradjon – és utódaink is tudják, lássák: fontosak a gyökereink.

Gólyalábas vásári komédia
Fotós: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

Az őseinktől kapott örökség segít elhelyezni magunkat a világban, és az életünk céljának megtalálásában. Mészáros Attila alpolgármester köszöntőjében a német nemzetiségi ünnep apropóján a magyar történelemből az államalapítás során nyújtott német segítséget idézte fel, majd a jelenbeli német kereskedelmi ipari kapcsolatok fontosságát hangsúlyozta, és a Székesfehérváron működő német vállalatok, cégek a város fejlődésében játszott szerepéről szólt. A megnyitón beszélt még Brückner Ákos Előd O.Cist plébános, valamint Földi Zoltán önkormányzati képviselő, az iskola igazgatója. A köszöntőket német népdalok, tánc és gólyalábas felvonulás zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában