Szebbnél szebb produkciók

2018.05.03. 07:30

Gyermekkórusok dalos randevúja Polgárdiban

Az ötletadó, Gabrieli-Kiss József Lepsény, Sárosd, Polgárdi háromszögnek mondja a három általános iskola gyermekkórus-találkozóját. Egyúttal a rendezvények sorrendjére is utalva.

V. Varga József

A polgárdi zeneszakkör mozgásos koreográfiával lépett pódiumra. A zulu népdalt Kissné Révfali Andrea vezényelte

Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A jelmondat magáért beszél: „Mindenik embernek a lelkében dal van / és a saját lelkét hallja minden dalban. / És akinek szép a lelkében az ének, / az hallja a mások énekét is szépnek.” (Babits Mihály: A második ének)

Az általános iskolák kórustalálkozóját szerdán késő délután Polgárdiban rendezték meg az Aradi Ignác Művelődési Házban. Felléptek a polgárdi Széchenyi István, a sárosdi Farkas Gyula baptista és a lepsényi Fekete István iskola kórusai Kissné Révfalvi Andrea, Szabadiné Bánáti Judit, Kiss Bernadett és Gabrieli-Kiss József karnagy vezetésével. Közreműködött Demény István trombitán.

Szebbnél szebb produkciók követték egymást, a finálét az összkar prezentálta: az Üszküdárával és a Gyümölcskánonnal.

A polgárdi zeneszakkör mozgásos koreográfiával lépett pódiumra. A zulu
népdalt Kissné Révfali Andrea vezényelte
Fotós: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A kezdeményezés a következő tanévben folytatódik, s amint megtudtuk, az eddigi háromhoz további két település iskolája csatlakozik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában