Húzd keresztül!

2018.05.04. 09:00

Gyermek és ifjúsági néptáncegyüttesek találkozója lesz szombaton

„Húzd keresztül!” – erre a névre hallgat a Gyermek és Ifjúsági Néptáncegyüttesek 6. Fesztiválja. A néptáncos találkozónak szombaton délután a Művészetek Háza ad otthont.

V. Varga József

A fesztivál a Táncház napja országos rendezvényhez is csatlakozik

Fotó: Archív

Tizenhárom megyei és megyén túli együttes részvételével, hatodik alkalommal rendezik meg a „Húzd keresztül!” elnevezésű néptáncos randevút a Művészetek Házában. A Fejér Megyei Művelődési Központ, a Fejér Megyei Népzenei Műhely Egyesület és az Alba Regia Táncegyesület összefogásában megvalósuló rendezvénnyel egyúttal a Táncház napja országos rendezvényhez is csatlakozik Székesfehérvár.

A fesztivál a Táncház napja országos rendezvényhez is csatlakozik
Fotós: Archív

A fesztivál célja, hogy az országban működő gyermek és ifjúsági néptáncegyüttesek, a különböző korosztályok és táncműhelyek bemutatkozhassanak egymás és egy szakmai grémium előtt. A zsűri tagjai ismert koreográfusok: Furik Rita, Sikentáncz Szilveszter és Majoros Róbert. A megmérettetésen elnyerhető minősítési fokozatok: arany, ezüst, bronz és kiemelt arany; valamint az ítészek fesztiváldíjat és koreográfiai díjat is odaítélnek a nap végén. A zenés felvonulás 17 órakor indul az Országalmához, ahol az ifjak Göbölös Gábor vezetésével a közös táncban is részt vesznek, a Kákics zenekar muzsikájára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában