Kötetbemutató

2018.05.16. 19:10

Bemutatták a Kalász Márton-monográfiát

Szerdán, a Vörösmarty Társaságnál mutatták be a Kalász Márton költőről készült monográfiát.

Bokros Judit

Balról a kötet szerzője, Bartusz-Dobosi László és Kalász Márton

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Bartusz-Dobosi László egyebek mellett író, szerkesztő, tanár, s a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma és Kollégiuma igazgatója Pécsett. Fehérváron legutóbb novelláskötetét mutatta be, és már akkor szó esett arról, hogy belekezd a Kalász Mártonról szóló monográfia megírásába. A szerző beszélgetőtársa akkor is Bakonyi István irodalomtörténész volt, és szintén ő moderálta a szerdai kötetbemutatót, amelyen az irodalombarátok nagy örömére megjelent Kalász Márton is.

Balról a kötet szerzője, Bartusz-Dobosi László és Kalász Márton
Fotós: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

A kötetbemutatót Bakonyi Istvánnak a monográfiáról írt elemzése vezette föl. Bartusz-Dobosi László elmondta: amikor elvállalta a monográfia megírását, még nem tudta, mekkora feladatra vállalkozott. Kalász költői nyelve ugyanis nehéz, mégis érdemes benne elmerülni, mert nagy mélységekig juthat az olvasó. Ezután felidézte, milyen sorsszerű események előzték meg azt, hogy belevágjon a monográfia összeállításába.

Kalász Márton gyermekkori emlékeit, kötődéseit is felidézte az esten, a városról szólva pedig megjegyezte: „Fehérvárnál különb nincs.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában