Mátyás király személyéhez kötötték

2018.04.29. 08:00

Illusztrált mesék versenye Csákváron

A Floriana Könyvtár az elmúlt évek sikerein felbuzdulva az idén már negyedszer hirdette meg a mesemondó és meseillusztráló versenyt.

Borsányi Bea

Idén már 24 csapat mérte össze „mesebeli” tudását Fotó: Némedi

A verseny népszerűségét az is mutatja, hogy amíg tavaly 13, addig ebben az évben már 24 csapat mérte össze tehetségét és kreativitását. Az idén – az első évhez hasonlóan – Mátyás király személyéhez kötötték a megmérettetést, hiszen ebben az évben ünnepeljük születésének 575. évfordulóját. Olyan általános iskolás csapatok jelentkezését várták, amelyekben az egyik tag vállalta egy Mátyás királyhoz köthető népmese vagy monda előadását, míg a két másik tag az elmondott történethez készített illusztrációkat.

Idén már 24 csapat mérte össze „mesebeli” tudását Fotó: Némedi

A versenyen a rajzokat a mesemondás alatt projektoron ki is vetítették. A rajzok darabszámát nem határozták meg, de azt kérték, minél több rajz készüljön. A legtöbb kép színes ceruzarajz volt, de akadt néhány vállalkozó, aki festett, míg a legkisebbek színezett alapra ragasztották a kivágott papírfigurákat. Az alsósok között a második osztályos Mazsola csapat (Takáts Anna, rajzolók: Takács Anna, Tóth Kristóf), a felsősök között pedig a nyolcadik osztályos Népies hármas (Magyarics Fanni, rajzolók: Pausch Kamilla, Palkó Szebasztián) nevű csapat bizonyult a legügyesebbnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában