A kulturális örökséget őrzik

2018.04.16. 08:00

Csobaji Zsolt erdélyi fakazettás mennyezetei az agárdi tárlaton

Az építészből lett festőművész, Csobaji Zsolt fakazettás mennyezetei láthatók a Velencei-tavi Galériában. Az alkotások az erdélyi, főként a kalotaszegi templomok témáját ragadják meg.

S. Töttő Rita

Csobaji Zsolt tárlata április 26-ig látható Fotó: Ocsenás Katalin

Április 7-én nyílt meg Csobaji Zsolt festőművész „Erdélyi fakazettás mennyezetek” című tárlata, amelyen a kalotaszegi népművészeti elemek mellett Körösfő, Magyarvalkó, Magyarbikal, Magyargyerőmonostor és Zsobok, illetve az ottani épített kulturális örökség gazdag hagyományainak tárháza fedezhető fel.

Csobaji Zsolt tárlata április 26-ig látható Fotó: Ocsenás Katalin

Csobaji Zsolt építészből lett festővé, aki felfedezőútja során bukkant a kalotaszegi tájra és az ottani kultúrára. A művészről így szóltak a megnyitón: alkotásai „úgy üzennek, hogy közben újfajta látásmódot közvetítenek a nézők felé.” Csobaji Zsolt erdélyi, főként kalotaszegi templomos alkotásaival időszerű tematikát dolgoz fel, egyrészt a reformáció 500. évfordulója miatt, másrészt mert a tájegység kulturális örökségének eltűnését akadályozza meg velük. A tárlat április 26-ig látható a Velencei-tavi Galériában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában