művészeti fesztivál

2018.03.15. 11:18

A móri diákok megmutatták mi mindent tudnak

Több száz, a helybeli általános iskolákba járó diák lépett fel szerdán a móri szabadidőközpontban.

B. Kiss László

Képaláírás: A gálát nyitó produkcióban több iskola tanulói is színpadra léptek Fotó: Hrubos Zsolt

A város önkormányzata és a Szent Erzsébet iskola 15. ízben rendezte meg a Móri diák művészeti fesztivált. A seregszemlére a város általános iskoláiból összesen 34 csoportos és 103 egyéni színpadi produkciót neveztek. Így a februárban megrendezett döntőn – több kategóriában és több korcsoportban – összesen mintegy 700 diák lépett fel a zsűri előtt. A legjobbak, 453-an március 14-én, a Wekerle Sándor Szabadidőközpontban lezajlott gálán közönség előtt is bemutathatták tudásukat, megcsillanthatták tehetségüket. A díjakat is ekkor adták át.

Képaláírás: A gálát nyitó produkcióban több iskola tanulói is színpadra léptek
Fotó: Hrubos Zsolt

A gálaműsor egy nagyszerű, közös produkcióval kezdődött: ebben a Gárdonyi iskola tanulói mellett a radnótis Tóth Boróka, és a Zimmermann diákjai is színpadra is léptek. Ezután Törő Gábor országgyűlési képviselő köszöntötte a részvevőket. Mint mondta: a szereplők teljesítménye meghaladja az iskolában elvártat, a dicsőségben a diákok felkészítő tanáraikkal osztoznak. A gálaműsor rendkívül színes volt: a versmondást dal, majd zenedarab követte, aztán pedig vidám sváb polkának, musicalrészletnek tapsolhatott a közönség. A gálán két közreműködő pedagógust is megjutalmaztak: Arady Emőke és Tamaskovics Anikó a Városi Közművelődési Közalapítvány díszoklevelét vehette át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában