A hely, ahol élünk...

2018.03.05. 12:24

A kötődést is segíti a helyismeret – konferencia a Vörösmarty könyvtárban

A helyismereti munka jelentőségéről, az intézmény múltjáról is szó esik a Vörösmarty Mihály Könyvtár rendezvényén. 

Bokros Judit

Szőnyegi Hajnalka is tartott előadást. Mellette jobbra Komlósi József volt könyvtárigazgató

Fotó: Koppán Viktor Dávid

A Vörösmarty Mihály Könyvtárban hétfőn szinte egész nap tart az a találkozó, amelyre az ország több pontjáról érkeztek könyvtárosok. Az NKA által támogatott, A hely, ahol élünk... című helyismereti szakmai konferencián Vasné Borsos Beáta Bíborka igazgató köszöntötte a résztvevőket az olvasóteremben. Rámutatott, hogy a helyismeret mennyire fontos területe a könyvtári tevékenységnek, hiszen a szakemberek a megyéből gyűjtenek, dolgoznak föl, majd adnak közre információkat.

Cser-Palkovics András polgármester beszédében megköszönte a konferencia megszervezését. Annak jelentőségéről így beszélt: egyrészt hangsúlyozza, miért fontos a helyismeret, másrészt pedig az egész találkozó jól illeszkedik a bibliotéka 125. évfordulójának megünneplésébe.

Szőnyegi Hajnalka is tartott előadást. Mellette jobbra Komlósi József volt könyvtárigazgató
Fotós: Koppán Viktor Dávid

Szőnyegi Hajnalka helyismereti könyvtáros fentiekhez hozzátette: aki ismeri a várost, a megyét, a települést, ahol él, az tud igazán kötődni hozzá. Elmondta még, mennyire fontosak azok az országos szakmai találkozók, amelyekre időnként a helyismereti könyvtárosok szervezetének köszönhetően kerülhet sor.

A több előadást magába foglaló szakmai napon Kégli Ferenc nyugalmazott könyvtáros a fehérvári intézmény múltjáról, alapításáról beszélt. Utána ismét Szőnyegi Hajnalkáé volt a szó, aki röviden bemutatta azt a készülőben lévő albumot, amely négy fejezetben ad majd közre pillanatképeket a könyvtár életéből.

Később szó esett még például a digitalizálásról, s vidéki, helyi gyűjteményekben folyó munkáról is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában