Dalos pacsirták

2018.03.02. 14:30

Kendermorzsa Sárszentmiklósról – bejutottak a népdaléneklési verseny megyei döntőjébe

Babszem, Bakafityere, Csülleng, Kendermorzsa, Majorán és Pityer – mind a hat éneklő hármas, illetve csoport bejutott a népdaléneklési verseny megyei döntőjébe.

V. Varga József

Így valamennyien, ők a Kendermorzsa Fotó: V. Varga József

A Pesovár Ferenc gyermek és ifjúsági népdaléneklési és népzenei verseny sárbogárdi előválogatójáról a Sárszentmiklósi Általános Iskola mind a hat éneklő hármasa, illetve csoportja bejutott a március 2-án, pénteken Lovasberényben megrendezendő Fejér megyei döntőbe. A tekintetes zsűri úgy fogalmazott: a kiváló produkciókat hallgatva a megyei döntőbe invitálják őket. A sok gyakorlás, a szívből való együtt éneklés meghozta az eredményét – dicsérte a gyerekeket Horváth Ferencné Erzsike, a miklósi iskola igazgatója, a diákok felkészítő pedagógusa.

Így valamennyien, ők a Kendermorzsa
Fotó: V. Varga József

Három formáció a sárbogárdi Egyed Mihály Tanuszoda múlt heti ünnepélyes avatásán is közreműködött: a Bakafityere, a Kendermorzsa és a Majorán. Fejér megyei katonadalok, valamint Kodály Zoltán gyűjtéséből Komárom-Esztergom, Zala és Csík megyei népdalok hangzottak el a gyerekek előadásában.sár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában