Ötletelj a BBK-ban!

2018.03.26. 10:30

Oravecz Nórával ötletelhetnek a martonvásári fiatalok

A tizenéves, huszonéves korosztályt szeretnék jobban bevonzani a Brunsz­vik-Beethoven Kulturális Központba. Hétfőn ötletelés kezdődik.

Bokros Judit

A pár éve kialakított, szép művelődési ház a programok igen gazdag választékát nyújtja az egész évet lefedve. Igaz, ezekre főleg a kisgyermekes családok és az érettebb, idősebb korosztály jár. A cél tehát a köztes generáció bevonzása, az őket érdeklő rendezvények, foglalkozások révén – tudtuk meg a minap Pál Mónika igazgatóhelyettestől. A ház néhány munkatársa elvégzett egy képzést, amelynek fő témáját a nyitás az ifjúság felé adta, az igények felmérésével. Most pedig a gyakorlatban is megvalósítják azt, amit hallottak, tanultak, tehát több találkozó alkalmával szeretnék szondázni a helyi fiatalságot, akiket ötletbörzére hívtak.

A Kiskalász zenekar lépett fel utoljára Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Az első ilyen alkalom hétfőn 18 órakor lesz Oravecz Nórával, akinek a jelenlétében „ötletelős lazulást” hirdetett a központ. Ide várják a martonvásári tinédzsereket, huszonéveseket, akik megfogalmazhatják, „mi kell a martoni ifjúságnak” – hirdeti a meghívó.

Pál Mónika hozzátette: vannak városi közösségek, amelyeknek a tagjai aktívabbak, ám az ezen a körön kívül eső ifjakat is szeretnék megszólítani. Így a közelgő költészet napi rendezvény eddig hagyományos műsora némileg megújul, várhatóan szerepet kap benne a slam poetry műfaj. Továbbá, a BBK vendége lesz az Anna and the Barbies zenekar énekesnője, Pásztor Anna. A költészet napi est felépítését a helyi színjátszó csoportra, a MASZK társulatra bízták.

Az idősebbeket is várják azonban, hogy friss élményt szerezzenek a költészetről, és minél több martoni emlékezzen meg a jeles alkalomról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában