Édesanyjával együtt festett sokáig

2018.03.12. 16:30

Fekete Anna kiállítása Vereben: pasztell és akvarell színes játéka a realista képeken

Fekete Anna, kápolnásnyéki festő életmű- kiállítása látható a verebi közösségi házban. A közel hetven éves realista művész kedveli az akvarell finomságát, a pasztell puhaságát és a páccal készült natúr képeket.

S. Töttő Rita

Realista stílust alakított ki magának az évtizedek alatt Fekete Anna Fotó: Kerekes Erzsébet

Fekete Anna festő kiállítását múlt hét pénteken nyitották meg a verebi közösségi házban. A közel hetven éves művésznő szakmája szerint egyébként fodrász, Kerekes Erzsébet, a tárlat szervezője és megnyitója így mesélt róla: „ott is kellett rajzolni, de a festési technikákat a táborokban leste és sajátította el”. Egész családjuk ügyes kezű emberekből áll és állt. Édesanyja is festett, aki 50 évesen kezdte el az alkotást, majd pedig Anna gyakran ragadott ecsetet együtt édesanyjával.

Szakmája és a család mellett szabadidejét művészeti ismereteinek fejlesztésére fordította. Szakkörökön, konzultációkon és táborokban neves tanárok mellett tanult nagy kitartással és szorgalommal. Kialakította egyéni, realista stílusát. Ahogy az a verebi tárlaton is látható, alkotásai olajjal készülnek, de kedveli az akvarell finomságát, a pasztell puhaságát és a páccal készült natúr képeket. Megfesti a természet ágas-bogas titkait, fákat, kibomló virágokat, rebbenő vadakat, röppenő madarakat.

Realista stílust alakított ki magának az évtizedek alatt Fekete Anna Fotó: Kerekes Erzsébet

Annát élteti a művészet, fogalmaz Erzsébet. A művészet természetes része az életének. A festő lakóhelyén, Kápolnásnyéken is számos alkotása látható, persze előzetes bejelentkezés alapján. A ház falán tábla hirdeti: Anna Galéria. Ám ezúttal a festőnő, közelgő 70. születésnapja alkalmából Verebre hozta Életmű kiállítását, amely március 18-ig, azaz most vasárnapig látható a közösségi házban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában