Táncelőadás

2018.03.12. 15:50

Blablabla: Bemutatkozik a Székesfehérvári Balett Színház

Hazai bemutatkozó előadására készül a Székesfehérvári Balett Színház. 

Bokros Judit

Ősszel egy nagyszabású próbafolyamaton láthattuk az ígéretes, alakuló társulatot, amely december végén és februárban budapesti helyszíneken, színpadi körülmények között is fellépett remek előadásaival (az egyikről lapunk is beszámolt). Március 22-én pedig végre helyben láthatja a közönség a Székesfehérvári Balett Színház Blablabla című produkcióját, amelybe ezúttal vendégeket is meghívtak.

Az estről hétfőn Brájer Éva alpolgármester és Egerházi Attila, a kortársbalett társulat vezetője beszélt sajtótájékoztatón. Brájer Éva elmondta: úgy érzi, hogy Fehérváron szeretik a táncot, legyen szó akár néptáncról, akár vendégegyüttesek produkcióiról. A stílusok között most jól láthatóan, egyelőre civil kezdeményezésként megjelent a kortárstánc is, ami újabb szín a palettán. Kíváncsian várják, hogyan fogadja a fehérvári közönség az első fellépést. Lapunk kérdésére hozzátette: a városnak továbbra is szándékában áll támogatni a társulatot.

A Székesfehérvári Balett Színház négy állandó szólótáncosa Fotó: Koppán Viktor

Egerházi Attila koreográfus úgy fogalmazott: szeptember óta otthonra leltek Fehérváron. A Táncházban befogadták őket, ez próbájuk helyszíne is. A jelenleg négy szólótáncossal és két vendégtáncossal működő, így kamara létszámú együttesnek komolyak a szándékai.

A március 22-én 19 órakor kezdődő estről elmondta: a címadó Blablabla egy szatirikus korrajz, a másik három koreográfia között pedig ott van a Ravel Bolerójára készült tánc is. Helyi vendégfellépőként az Alba Regia Táncegyüttes férfikara és az Alba Regia Vonósnégyes szerepel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában