Felvonási Tünetek Színházi Műhely

2018.03.27. 10:30

A 8 Nő volt műsoron az adonyi 4K-ban

A hétvégén Adonyban vendégszerepelt az ercsi Felvonási Tünetek Színházi Műhely. Robert Thomas bűnügyi komédiája Francois Ozon 2002-es rendezése nyomán vált szélesebb körben ismertté, ám a darab színpadi jelenléte bő ötven éve töretlenül intenzív.

Sági Zoltán

Nagy szeretettel fogadták az adonyiak a darabot

Fotó: Sági Zoltán / Fejér Megyei Hírlap

Az egy éve, 2017 februárjában, kezdetben kizárólag nők jelentkezésével indult ercsi színházi műhely számára magától értetődött, hogy repertoárjuk nyitódarabjául a 8 Nőt választják. Így azonban, mivel a társulat tagjai között van pedagógus, bölcsész és menedzser is – Moliere-től a Tudós nők szinte adja magát következő repertoárdarabként.

Nagy szeretettel fogadták az adonyiak a darabot
Fotós: Sági Zoltán / Fejér Megyei Hírlap

Mint Murzsa Kata, a Felvonási Tünetek Színházi Műhely vezetője lapunk kérdésére elmondta, a 8 Nő színpadra állítása során egyaránt támaszkodtak a film és a színdarab megoldásaira, de összességében egy saját értelmezés született, amely a darabban játszó színészek személyes megoldásait és választásait is – például a betétdalok tekintetében – megmutatja.

A kétfelvonásos darabot az adonyi közönség nagy szeretettel fogadta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában