Katonasorsok és életképek

2018.02.10. 09:30

A Krajczáros Alapítvány gyűjteményéből nyílt tárlat Vereben

A Krajczáros Alapítvány gyűjteményéből nyílt tárlat pénteken a közösségi házban. Katonai sorsok láthatók a képeken.

S. Töttő Rita

A megnyitón katonai történetek is elhangzottak

Fotó: Koppán Viktor Dávid

- Közel 200 festményből áll a mostanra a Közép-Európa léptékében is legnagyobbnak, minőségében igen színvonalasnak minősített tematikus kollekciónk, amely 58 kortárs lengyel, magyar, szlovák és ukrán nemzetiségű alkotó munkája – árulta el a Fejér Megyei Hírlapnak Németh István, a Krajczáros Alapítvány kuratóriumi elnöke a szervezet verebi tárlatának péntek esti megnyitóján. Máig mintegy harminc hazai és külföldi kiállításon mutathatta be az alapítvány a gyűjteményében található alkotások segítségével a 100 évvel korábbi eseményeket, a hazájukért küzdő és nagyon sokszor életüket áldozó katonák sorsát.

A megnyitón katonai történetek is elhangzottak
Fotós: Koppán Viktor Dávid

A verebi közösségi ház tárlatán is ezekből a pillanatképekből szemezgettek a szervezők. Láthatók katonaszerelmek, ünnepi alkalmak, portrék is, melyek mögött családi történetek sokasága fedezhető fel. A Krajczáros Alapítvány, melynek fő tevékenysége a hadisírok gondozása, hasonló tárlatok szervezése mellett foglalkozik még ismeretterjesztő tevékenységgel is. Vereben Rózsafi János mesélt

a közönségnek a nagy háborúról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában