EL Camino

2018.02.07. 10:30

Beszélgetős találkozók – Belső utat járt végig a felcsúti Molnár Péter

Óbarok-Nagyegyháza községháza nagyterme a kultúrának, közösségi eseményeknek is helyszíne.

Zsohár Melinda

Molnár Péter úton: el caminói élményeiről számolt be

Új sorozatot indított útjára az önkormányzat Érdekes emberek, érdekes beszélgetések címmel.

A helyi társadalmi-kulturális életet kívánják megpezsdíteni, hangsúlyozta Mészáros Kartal polgármester köszöntésében. A polgármester és Konrád Istvánné alpolgármester kezdeményezésére indították útjára a beszélgetős találkozókat – nemcsak helybelieknek.

Elsőként a felcsúti Molnár Péter számolt be – sok képpel színesítve – el caminói útjáról, megtelt a terem az érdeklődőkkel. Az ezeréves keresztény zarándokút hallatlan érdeklődésnek és népszerűségnek örvend manapság, erősítette meg az idén harmincadik születésnapját betöltő fiatalember. Mégis mindenkinek más élményt jelent a belső út megjárásával a fizikailag sem könnyű teljesítmény. Az igazi caminó a lezárással indul, az itthoni belső összegzéssel, mondta el Péter – a francia útnak nevezett szakasz mintegy 800 kilométerét járta végig, Santiago de Compostelába, a Szent Jakab-út végállomására érkezéssel.

Molnár Péter úton: el caminói élményeiről számolt be

Életkora sem véletlenül említendő, ez a korosztály viszonylag ritkán kel zarándokútra, mert „még nem esedékes” – fogalmaz Péter.

Ő maga is inkább a derékhadat képező 50-60 évesekkel találkozott útja során, s nem ritkán hetven felettiekkel is. Az út persze nem változtatja meg alapvetően az ember jellemét, de hozzátesz személyiségéhez, ha kellően figyel a belső jelekre, számolt be személyes tapasztalatairól a falusi beszélgetős találkozón a fiatal zarándok. Utána szendvicspartira, teázásra invitálták a hallgatóságot a házigazdák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában