Irodalmi est

2018.02.26. 20:39

Férfi szív: Vallomások apákról, fiúkról Nyerges Attilától

Zenés, irodalmi vallomást hallhatott hétfő este a Királykút Emlékház közönsége Nyerges Attilától. 

Bokros Judit

Valami ilyesmi lehet az, amikor a férfi szív megnyílik, és teret enged az őszinte érzelmeknek, leleplezve a kötődéseket. Nem, ezúttal nem nőkről szóló történetek és vallomások hangzottak el, hanem egészen más történt. Az Ismerős Arcok zenekar énekese, gitárosa, Nyerges Attila tett mesés önvallomást a felmenőkről, egészen pontosan a nagyszülőkhöz és a szülőkhöz fűződő emlékeiről. Innen hát az est címe: Apák és fiúk. Mindebben a zenekar billentyűse, Leczó Szilveszter volt a társa hétfőn is.

A Királykút Emlékházat nem nehéz megtölteni, s ehhez hasonló zenés esteken általában majd' kicsordul a közönség az épületből. Ezúttal is ez történt. Ami nem csoda, hiszen látható volt, hogy az irodalombarátok mellett az Ismerős Arcok kedvelői közül is sokan érkeztek. Voltak, akik Nyerges Attilával együtt énekeltek egy-egy dalt, csöndes magukban.

Nyerges Attila történetei átélhetők voltak Fotó: Fehér Gábor

Az előadásról a főszereplő így beszélt felvezetésként: olyan igaz történeteket mesél el, amelyek bárkivel megeshettek. Ezekből megtudható, kik között és hogyan nőtt fel, s mit adtak neki a gyermek-és ifjúkori évek. Nagyon is sokat – derült ki a történetmesélés alapján, amelyet Leczó Szilveszter finom, csak egy-egy hangsúlyos résznél erősödő zenéje festett alá.

Hallhattunk a budapesti nagyszülőknél töltött nyugodt napokról, s a bátaszéki, szabadabb életformáról is a másik nagyszülőpárnál. Mindez őszinte érzelmekkel, humorral átitatva hangzott el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában