Isten pénze, azaz a szeretet

2017.12.19. 10:30

Bemutatják a Karácsonyi ének alapján készült a musicalt

Az Isten pénze című musicalt mutatják be kedden, 19 órakor a Vörösmarty Színházban. A rendező Hargitai Iván.

Szabó Zoltán

ghgh

Az előadás különlegessége, hogy a veszprémi Petőfi Színházzal közös produkció. Veszprémben december 15-én volt a premier, a főszereplőt, Ebenezer Scrooge-ot ott Bálint András, míg Fehérváron Kozáry Ferenc alakítja. A rendező azonban mindkét helyszínen Hargitai Iván. A darab Charles Dickens szívmelengető kisregénye, a Karácsonyi ének alapján készült. Dickens 1843-ban írta a művet, ami megjelenése óta töretlen népszerűségnek örvend. A történet főszereplője Scrooge, egy uzsorás. Fösvény, lelketlen milliomos, aki utál minden szépet és jót, sőt a karácsonyi ünnepeket és az arra való készülődést is egyenesen gyűlöli. Az átélt élmények hatására azonban Scrooge megváltozik, kedves, jólelkű emberré válik.

Hargitai Iván állította két színpadra a musicalt Fotó: archív

A regényből készült az Isten pénze című musical, amelynek zeneszerzője Tolcsvay László, Müller Péter írta a szövegkönyvet, Müller Péter Sziámi a dalszövegeket. A zenés darabot 1995-ben mutatta be a Madách Színház. Isten pénze nem más, mint a szeretet – igazi családi, karácsonyi művet tűz tehát műsorára a fehérvári teátrum. A sokszereplős darabban játszik mások mellett Keller János, Závodszky Noémi, Váradi Eszter Sára, Kelemen István, Szomor Bendegúz is.

Kőrösi Csaba (Marley) és Kozáry Ferenc (Ebenezer Scrooge) az előadás egyik jelenetében Fotó: Vörösmarty Színház

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában