Hangfoglaló

2017.11.04. 10:30

A 2016-ban támogatott Éva presszó zenekar a 2. lemezén dolgozik

Debreceniek, de az ország minden területén szerethető zenét játszanak. Az Éva presszót többek között a dinamikus énekesnő miatt dicsérik.

Kocsis Noémi

A nyugati országrészbe ritkábban járnak koncertezni, bár februárban a Fezen Klubban a Kowalsky meg a Vega előzenekaraként léptek fel. A debreceni ötösfogat új dalokat ír éppen

Fotó: epzenekar

„Az élet legyen hakni, minden mást hátrahagyni!” – Lehetne ez akár az Éva presszó zenekar mottója is, 2015-ben ugyanis nagy lendülettel fogtak a közös zenélésbe és azóta minden mást hátrahagyva munkálkodnak a zenekar karrierjének építésén. Kisebb-nagyobb debreceni kocsmabulik után egyre-másra kezdtek megfordulni a honi fesztiválokon, hol a Hooligans, hol a Hiperkarma vagy a Belmondo előzenekaraként. Saját dalaikat különböző szakmai zsűrik is pozitívan értékelték, így került be az együttes a Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Programjába (ma: Hangfoglaló) is. 2016-ban egy törökszentmiklósi tehetségkutatót is megnyertek, mindez már elég alapot adott a jó induláshoz.

Hasonló lendülettel láttak neki közben az első klip, a Pauza elkészítésének is. Az egész dalt megtanulták kívülről is, a szám címéhez igazodva egy sor jelenetet fordítva vettek fel, így alakult ki a fura, ügyetlenkedős látványvilág, amely igazán ütősen találkozik a Vigh Évi énekesnő által képviselt, egyébként nagyon egyedi hangzással. A csapattagok (Vigh Évi, Vincze Krisztián, Pesti Viki, Urhegyi Pál, Takács Richárd) mellett Jónás Péter szövegfelelős nevét érdemes még megjegyezni. Nagyon közéleti, mai, friss, mégis egyedi szövegek készülnek a presszós nótákhoz, de igazán a dalokkal együtt érnek el olyan véleményeket, amelyek a legnagyobb videómegosztón a klipek alatt kommentként olvashatóak. Például: „Nagyon jól szólt a zenekar! Képzett, profi zenészek. Az énekesnő tele van energiával!” Vagy: „Most hallom először, de imádom!” Ugyanakkor olyan is van, aki a hallottak alapján Maróti Vikivel és a Nova Kultúrzenekarral azonosítja ezt a fajta feelinget.

A nyugati országrészbe ritkábban járnak koncertezni, bár februárban a Fezen Klubban a Kowalsky meg a Vega előzenekaraként léptek fel. A debreceni ötösfogat új dalokat ír éppen
Fotós: epzenekar

A tavaly megjelent Nyitva című album az akkor még CSTP néven futó támogatással készült el. Idén ősszel viszont már új dalokat is szeretnének bemutatni, az első ezek közül a Lassan szeress, amihez klipet is készítettek, bevallásuk szerint valami szépet szerettek volna képernyőn látni, ezért társul hozzá László Bíborka improvizációs balett-tánca.

A Lassan szeress egy négy etűdös darab első része. A további három dalhoz is készül klip, illetve szöveges videó, ezeket az év végéig készíti el az Éva presszó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában