kézzel készült ajándékok

2017.10.26. 15:10

Betlehemi Szép Csillag: tizenötödszörre is Fehérváron

Ismét várják az alkotásokat a Betlehemi Szép Csillag című pályázatra – hangzott el sajtótájékoztatón.

Bokros Judit

Csütörtökön a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban az igazgató, Jakubek Tiborné köszöntője után a Fehérvári Kézművesek Egyesületétől Szenczi Jánosné Zsuzsanna beszélt a már hagyományos karácsonyi előtti pályázatról, a Betlehemi Szép Csillagról. A 15. kiírásra gyermek és felnőtt kategóriában lehet pályázni, és a beadott műveket is így értékelik majd. Fontos, hogy az ünnephez kötődő alkotások természetes anyagból, kézzel készüljenek. E szempontokon túl azonban bármi megengedett.

A műveket november 28-án és 29-én lehet leadni a művelődési házban, a pályázathoz kapcsolódó kiállítás december 2-án, 15.30-kor nyílik ugyanott. Ezen a tárlaton azonban egyéb míves tárgyak is megcsodálhatók lesznek a kézműves egyesülettől, illetve buzsáki munkák is helyet kapnak.

A tájékoztatón szó esett még a művelődési ház Csak játékosan! című vidám családi sorozatáról. Kecskés Márti játékvezető elmondta: az ingyenes, de regisztrációhoz kötött foglalkozásra egészen a kamaszkorig várják a gyerekeket, családokat. Játékokkal, társasjátékokkal lehet ismerkedni, amelyek akár kölcsönözhetők is. Az első alkalom október 28-án lesz, a továbbiakat november 11-én és december 2-án tervezik.

A házban várják továbbá a használt játékokat, amelyeket adományként adhatnak majd át karácsonykor a rászorulóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában