Kunkovács László

2017.10.04. 22:25

Ősi világjelek fotói

Világjelek ezzel a címmel jelent meg Kunkovács László vizuális antropológus nyolcadik kötete.

Gábor Gina

Kunkovács László Kossuth-díjas fotóművész az elmúlt évtizedekben többször is járt Szibériában és Belső-Ázsiában, tanulmányozta és fotókon örökítette meg az ott élő népek életmódját, és felkereste az ősi áldozóhelyeket, sziklarajzokat. Az ember ősi világértelmezését is tükröző fotókból szerdán kiállítás nyílt a Művészetek Házában, s egyúttal bemutatták azt az új kötetet, amelyben Kunkovács László közreadja ezeket a különleges felvételeket, kutatásainak eredményét.

A tárlatot, és a könyvet Bicsák Eszter ajánlotta a közönség figyelmébe. Azt mesélte, hogy a kislánya így jellemezte Kunkovácsot: „ő az a bácsi, aki sokat és hangosan beszél, de okosakat mond”. Nos, azokon a távoli vidékeken, ahol Kunkovács járt, és fotózott, igen becsülik az „aggszakállút”, azaz a tisztességben megőszült, bölcs öreg embert. Olyannyira, hogy mindig középre ültetik. Kunkovács László olyan „aggszakállú”, aki fotói, könyvei révén megosztja velünk tapasztalatait, bölcsességét. Nincs más dolgunk, csak középre ültetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában