Zene

2017.09.24. 14:00

A Belau zenéjét horvát tengerparti élmények ihlették

Fantasztikusak vagytok! Megmutattam Londonban dolgozó barátaimnak a zenéteket, és nem értik, miért nem vagytok még világsztárok... Íme, néhány vélemény a Belau zenekar zenéjéről a legnagyobb videómegosztóról.

Kocsis Noémi

A Belau alapítója, Kedves Péter (j) és az egyik állandó zenésztárs-barát, Buzás Krisztián - elektronikus popzenéjük hallgatóbarát

Belau. A lágyan hangzó szó gyakorlatilag két titokzatos fiatalembert takar. A Belau tulajdonképpen egyikük, Kedves Péter szólóprojektjeként indult 2015-ben. Horvát tengerparti és más utazgatásai ihlették meg a pszichedelikus, olykor andalító, ringató elektronikus popzenei szerzemények megírására. A Belau üzenete egyébként nagyon szimpatikus: „Hagyd a hétköznapok monotonitását és üzletiességét magad mögött, és élj meg minden pillanatot a maga teljességében!” Mint a Belau zenészei vallják, számaik a hallgatókat egyfajta belső utazásra akarják hívni, mert ez a belső elmélyülés ebben a fokozódóan elszigetelődő világban igazi ajándék a hétköznapi ember számára.

A zenekar debütáló nótája, az Island of Promise még abban az évben megjelent, hozzá a videóklipet a díjnyertes Damokos Attila hozta tető alá. Sőt, a klip elnyerte a The Hungarian Music Award különdíját is, s több magyar videómegosztón egyenesen az év videóklipje lett.

A Belau alapítója, Kedves Péter (j) és az egyik állandó zenésztárs-barát, Buzás Krisztián – elektronikus popzenéjük hallgatóbarát

A zenekar koncerteken általában négy fővel áll színpadra (az alapító Kedves Péter állandó zenésztársa a régi barát, Buzás Krisztán), az előtérben a fiatal, de hangját tekintve szuggesztív Szécsi Böbe énekesnővel. (De a lemezen mások is közreműködnek énekkel, pl. a svéd Antonia Vai, vagy itthonról Dallos Bogi, Herrer Sára és mások). A Moscow Music Weekre kapott meghívásukat követően Moszkvában és Szentpéterváron is telt házas koncertet adtak, tegnapelőtt pedig Prágában várták őket a rajongók. A magyar banda orosz földön egyébként a legendás Powerhouse-ban debütált, hogy aztán a MOD Clubban szerezzen emlékezetes pillanatokat a közönségnek – de a koncerten készült fotót elnézve a fellépésen a zenekar tagjai is remekül érezték magukat.

A visszajelzések alapján (a Belau koncertjéről az Afisha is beszámolt) minden esély megvan rá, hogy

a zenekar a hamburgi Reeperbahn Festivalon, az ausztriai Waves Viennán és cseh Liveurope Showcase-en is sikert arat majd. Itthon gyakori vendégek a különböző fesztiválokon, játszottak a Szigeten, a Balaton Soundon, de az A38 hajón és az Akváriumban is. Dalaik a videómegosztókon is hallhatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában