egészségügy

2018.05.19. 10:00

Összefogtak az abaiak a szakszerű ellátásért

Jó a kapcsolat, nagy az összefogás a helyi egészségügyi intézmények, a mentőszolgálat és az idősek otthona között. Mindezt egy közelmúltbeli esemény is jól mutatja.

Szanyi-Nagy Judit

Fotó: Pixabay.com

A napokban Varjú Viktor, az abai mentőállomás ápolója érkezett a helyi idősek otthonába. Mint azt tőle és Ajtai Judit intézményvezető-helyettestől megtudtuk, a szervezkedés már a múlt hónapban megkezdődött az akkori intézményvezető, Nemesné Varga Éva és Gráczerné Tanárki Ildikó főnővér kezdeményezésére, azért, hogy a szociális otthonban dolgozó szakemberek még felkészültebben álljanak a váratlanul bekövetkező helyzetek elé.

– Az itt dolgozó nővérek megismerhették a helyes újraélesztés menetét, de többek között az infarktus megfelelő kezeléséről, valamint a vérzések és a traumás sérülések ellátásáról is szó esett. Megtudhatták például, hogy visszeres vérzés esetén le kell fektetni a beteget, bekötni a sebet, és megemelni a sérült végtagot – taglalta a mentőápoló, aki egyben egy elsősegélynyújtó-oktatói vizsga birtokosa is.

A „képzésen” részt vevő mintegy tizenöt szociális ápoló-gondozónak tetszett a gyakorlatias előadás – hangsúlyozta az intézményvezető-helyettes, majd elmondta, ha előbb nem sikerülne, legkésőbb ősszel mindenképpen szeretnének egy újabb közös együttműködést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában