Trianon

2024.06.01. 13:00

Zászlószenteléssel emlékeznek a Trianon 104. évfordulójára

Zászlószenteléssel emlékszik a Trianon 104. évfordulójára a Válasz Függetlenek, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom és a Fejér Szövetség.

Déri Brenda

Zászlószenteléssel egybekötött megemlékezést tart a három szervezet június 4-én. A megemlékezés menetéről, valamint annak programjairól tartott sajtótájékoztatót Juhász László polgármesterjelölt, a Válasz elnöke és Boór Ferenc képviselőjelölt, a Szövetség elnöke május 31-én, pénteken az Országzászló téren. Mint arról a feol.hu-t tájékoztatták a megemlékezés az Országalmánál kezdődik pontban 16:32-kor a harangszót és himnuszt követően Zemlényi Katicával és a Vox Mirabilis kamarakórussal. Majd innen átsétálnak a jelenlévőkkel az Országzászló térre, ahol Brüchner Ákos Előd ciszterci atya megáldja a zászlót. De ekkor köszöntik az utolsó két vármegye jelképes örökbefogadóit is, illetve ifjabb Hegedűs Lóránt református lelkész is mond beszédet. 

Később a megemlékezés a Zichy ligetben folytatódik, ahol 20:24-kor meggyújtják az összetartozás tüzét. 

Közben e napon a Trianonra emlékezve 2024 darab kis magyar zászlót osztanak ki a belvárosban. 


 


 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában