Projektek

2024.05.27. 15:30

Zajlik az élet Zámolyon: játszótérépítés, útszélesítés, aszfaltozás

Épül, szépül Zámoly, amely az utóbbi években nagyon sokat lépett előre és ha apránként is, de egymás után törleszti régi adósságait. Most éppen négy olyan projekt van folyamatban, amely az ott élők kényelmét, illetve a gyerekek szabadidejének hasznos eltöltését szolgálja.

Borsányi Bea

A Fenyves utca aszfaltozása után szűkkörű átadót is tartottak

Forrás: Sallai Mihály közösségi oldala

Az elmúlt hetekben elkészült az Óvoda utca sóderezése és a Fenyves utca aszfaltozása is, utóbbit át is adták, de további munkák is folyamatban vannak. – Nagyjából 90 százalékos a műfüves futballpályánk, ami azt jelenti, hogy használható – és a gyerekek nagy örömmel használják is minden nap -, hiszen már csak az egyik oldali labdafogó háló vár felszerelésre, illetve a pályán kell felfesteni a vonalakat. A szemben lévő területen nekiállítunk a régi játszóteret felújítani: az erősen kopott eszközöket elbontjuk és helyette az uniós előírásoknak is megfelelő játszóteret alakítunk ki – sorolta Sallai Mihály, polgármester, aki azt is hozzátette, ezeket mind önerőből finanszírozta, illetve finanszírozza a zámolyi önkormányzat.

A legújabb projekt a Magtár-köz kiszélesítése a Rákóczi utca és az Arany János utca között, hogy két személygépjármű biztonságosan elférjen egymás mellett ezen a mára forgalmassá vált útszakaszon. A munkát a múlt héten tervezték elkezdeni, de a nagy esőzések miatt ez végül nem történt meg, ugyanakkor arra is várnak még, hogy elkészüljön az a speciális „kanál”, amelyikkel a kivitelező felszedi a padkát. A polgármester azt is elmondta, a Magtárnál az út szélesítése átmeneti forgalomkorlátozást is szükségessé tesz majd, ezért érdemes figyelmesen közlekedni! 

A Magtár-köz ezen szakaszát szélesítik ki
Fotó: Sallai Mihály

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában