Kihasználták a lehetőséget

2024.04.15. 17:30

Újabb nagy dobás a kis településen (videó)

Némi szerencsének és önerőnek köszönhetően saját maga épít műfüves futballpályát a község, ahol hétfő délután önkéntesek segítségével terítették le a hatalmas, 8 mázsás műfűtekercseket.

Borsányi Bea

Fotó: Bagotai Zsanett / feol.hu

Jankyné Kővári Csilla, a helyi Csanádi iskola igazgatója csákvári lévén értesült arról, felszedik a – régi nevén – sportkombinát egyik pályájának műfüvét. Az ő közbenjárására sikerült a zámolyi önkormányzatnak hozzájutnia a bontott anyaghoz, ahol egy pillanatig sem gondolkodtak azon, éljenek-e ezzel a remek lehetőséggel. „Azt mind tudjuk, hogy egy új pálya több tízmillióba kerülne, melyre esélyünk sem lenne, hiszen a hamarosan kezdődő óvodabővítés végleges számainak kiderüléséig a tartalékainkkal óvatosan kell bánnunk” – írta a közösségi oldalon Sallai Mihály, polgármester, aki részletesen beszámolt a hirtelen jött pályaépítési lehetőségről és arról, hogy végül mintegy 2,5 millió forintos költségvetéssel vágtak neki a munkálatoknak, melynek legfontosabb, szakembert igénylő részeit, természetesen hozzáértőkre bízták. A műfüvet és a feltöltéséhez szükséges gumigranulátumot komoly logisztikával szállították Zámolyra és mára, azaz hétfőre elkészült az úgynevezett tükör is, amire a műfüvet rá lehet teríteni. Ehhez a munkához önkéntesek segítségét kérték. A faluban rendszeresen hívják az önkénteseket fontos munkákra és dicséretes módon mindig akadnak szorgos, segítő kezek. Nem volt hiány belőlük hétfő délután sem.

Fotó: Bagotai Zsanett / feol.hu

„Ezt követően még össze kell majd ragasztani az éleket, megtölteni gumigranulátummal, mely az önkormányzat műhelyének udvarán 16 big-bag zsákban várja, hogy a srácok rúgják rajta a bőrt. Az új kapukhoz már vágják a vasanyagot, s labdafogó hálót is kell majd építenünk” – áll Sallai bejegyzésében. Ám mindez a mai munkához képest már „gyerekjáték”! Az összefogásnak pedig ismét meglesz az eredménye a községben.

Fotó: Bagotai Zsanett / feol.hu

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában