Kitett magáért a település apraja-nagyja

2024.05.13. 10:00

Lóra pattantak Daruszentmiklóson

Hagyományainkhoz hűen az idei évben immár hatodik alkalommal került megrendezésre Daruszentmiklós lovas napi rendezvénye. A helyszín ismét a már megszokott közösségi helyen a település Faluparkjában volt. Daruszentmiklós Község Önkormányzata és a Magyar Hagyományőrző és Lovas Egyesület mellett számos támogató segítségével valósulhatott meg a rendezvény.

Kecskés Zoltán

A puszta ötös fogattal Tóth Lajos az idei évben ismét nagy sikert aratott.

Fotó: Szabó Kristóf

Mint azt Sziliné Czeiner Renáta szervezőtől, közművelődési és közösségkapcsolati szakembertől megtudtuk egy sikeres napot tudhatnak maguk mögött, köszönhetően a meghívott vendégeknek és a kilátogató érdeklődőknek.

Czuppon Péter tánccsoportja megalapozta a lovas nap hangulatát.
Fotó: Sziliné Czeiner Renáta

A napot Czuppon Péter néptánccsoportja indította fergeteges tánctudásukat megmutatva kápráztatták el a közönséget. A reggel folytatásaként a programot a helyi óvodások és általános iskolások színvonalas produkciója színesítette. Majd mindezek után a lovasoké lett a főszerep. 30 induló Akadályhajtás és Vadász hajtás kategóriában teljesíthette a számukra kiírt távot.

A helyi Szederinda Óvoda és Mini Bölcsőde műsora.
Fotó: Sziliné Czeiner Renáta

A kiérkező vendégek a kora délutáni órákban két vakmerő és látványos produkció részesei lehettek. Tóth Lajos, Maszlag Gábor és Orova Tamás csikós bemutatója után a puszta ötös fogattal Tóth Lajos az idei évben ismét nagy sikert aratott.

Látványos produkciókban nem volt hiány, Tóth Lajos, Orova Tamás és Maszlag Gábor (képen) csikós bemutatója lenyűgözte a közönséget.
Fotó: Szabó Kristóf

Az eseményt megtisztelte jelenlétével Varga Gábor a térség országgyűlési képviselője, aki Rauf Norbert polgármesterrel közösen díjazta a kategóriákban elért fogatokat. Az egész napos rendezvényen számos kikapcsolódási lehetőség várta az arra érdekelteket. Sahin Gábor bivaly fogatával sétakocsikázás, főzőverseny, népi játékok, körhinta, kézműveskedés, arcfestés, csillámtetoválás, hajfonás, lovaglási lehetőség, íjászkodás.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában