Ajánló

2024.05.19. 16:00

Látványos néptáncszínházi előadással kezd a szabadtéri színház Kápolnásnyéken

Már nem kell sokat várni a Velencei-tó nyári színházának szezonnyitó előadására: a Csajághy Laura Szabadtéri Színpadon néptáncszínházi előadással kezdődik a nyár.  

S. Töttő Rita

A Csajághy 2022-ben is látványos néptáncos produkcióval kezdett, a Magyar Raphsody Projekt fellépésének részeként álltak a színpadon a táncosok

Fotó: FMH Archív (S. Töttő Rita)

A Fitos Dezső Társulat érkezik június 7-én 19 órakor a kápolnásnyéki Csajághy Laura Szabadtéri Színpadra. A Falu című néptáncszánházi produkció a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával és a Nemzeti Művelődési Intézet együttműködésében valósul meg, remek rendezésben: az előadást Kocsis Enikő Harangozó Gyula-díjas és Fitos Dezső Népművészet Ifjú Mestere és Harangozó Gyula-díjas, Érdemes Művész koreografálta. A táncosokat Pálházi Bence Bandája kíséri a látványos táncos színházi előadás során. A produkcia bemutatkozó ajánlója így szól: „A falu zárt, hagyományőrző közössége szövetkezett a természettel, melyhez elszakíthatatlan kötelékek láncolták. Itt ideje volt az éneknek, a táncnak, a születésnek és a meghalásnak… Óriás-gyermekek apáik, nagyapáik válláról szemlélték a világot. Mi is ezt a régről jövő tudást szeretnénk közvetíteni az ő segítségükkel, táncban, muzsikában megmutatva. Hiszünk a néptánc kortárs megmutatkozásában, abban, hogy a néptánc erejével, természetességével megszólítja a ma emberét, alkalmas az érzelmek legszélesebb skáláját megmutatni, színházat varázsolni.”

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában