Ajánló

2024.05.31. 10:01

Koccintás Vörösmartyval - Orbán-nap Kápolnásnyéken és Velencén

A borról nem csak mesélnek, de kóstolnak és kóstoltatnak is Orbán-napon a szakemberek. Kápolnásnyéken, majd pedig Velencén, a Vörösmarty szobornál koccinthatnak a résztvevők.

S. Töttő Rita

Fotó: Illusztráció/pexels.com

Most szombaton azaz június 1-jén rendezi meg a Velencei-tavi Szent Benedictus Borlovagrend a 31. Orbán-napi ünnepségét Kápolnásnyéken a Művelődési Házban. Kupi László, Kápolnásnyék alpolgármestere, a Velencei-tavi Szent Benedictus Borlovagrend kancellárja a feol.hu-nak elmondta: az ország területén működő 49 borlovagrend meghívott képviselőit látják vendégül borászati szakmai és bortörténeti előadásokkal és egyéb programokkal a délelőtti rendezvényen.

Ezt követően 12.30-kor kerül sor a borrendi ruhákba öltözött dámák és borlovagok zászlós felvonulására a Vörösmarty szoborhoz, ahol rövid megemlékezést és koszorúzást követően a borlovagok az általuk hozott, és a Velencei-tó környéki borversenyek díjnyertes boraiból megkínálják a kápolnásnyéki és pettendi, valamint idelátogató vendégeket. De természetesen a gyerekek sem maradnak ki a jóból: ők ugyanis mustot kapnak. Látványos eseménynek ígérkezik a karddal történő pezsgőbontás, melyet Kupi László mutat be a közönségnek. A hangulatért, harmonika muzsikájával pedig Fekete Tamás felel. 

- Ez a rendezvényünk ráhangoló is egyben, a július 20-án megrendezésre kerülő „Vörösmarty Fröccs terasz” programunkra is, ahol a kápolnásnyéki képviselők és jelöltek is kínálnak borokat – tette hozzá Kupi László.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában