Újabb ingyenes lehetőség

2024.05.27. 12:00

Keddtől lehet pályázni ingyenes facsemetékre

Elindult a LombKoronás Székesfehérvár program, melynek keretében keddtől lehet pályázni konténeres facsemetékre. Az ingyenes faültetési programban várostűrő díszfákat, cserjéket és vadszőlőt kaphatnak a pályázók.

Gombor Lili

A pályázat logója

A Városgondnokság idén is meghirdette a LombKoronás Székesfehérvár faültetési pályázatát. A programban ingatlanonként egy konténeres facsemetére lehet pályázni, melyet közművek vezetékei miatt a Városgondnoksággal egyeztetve lehet majd elültetni és gondozni, kizárólag közterületen. A pályázat feltétele, hogy az elültetett facsemetéket minimum három évig gondozni is kell annak, aki elültette. A várostűrő díszfák mellett cserjéket és vadszőlőt is lehet igényelni, amelyek esztétikusan takarják a kukaketreceket.
A pályázati felületen fotóval szemléltetett pontos területmeghatározással 2024. május 28-tól június 11-ig lehet jelentkezni. A jelentkezés visszaigazolásakor a Városgondnokság szakemberei megvizsgálják, hogy az adott területen megvalósítható-e a fatelepítés. Amennyiben ezt a közművek nem teszik lehetővé, a kertészmérnökök a megjelölt helyszín közelben egy alternatív helyet javasolnak majd. Ha a pályázó által megjelölt területen a védőtávolságok betartásával lehetséges a faültetés, a jelentkezést elfogadják – írta meg az ÖKK.

Pályázni a Lombkoronásszékesfehérvár.városgondnokság.hu oldalon lehet majd.

A fák kiosztására a Halász utcai parkolóban kerül majd sor, melynek pontos időpontjáról a sikeresen pályázókat a megadott e-mail címükön tájékoztatják. 
A sikeresen pályázók részletes ültetési és gondozási szakmai útmutatást is kapnak a fa mellé, melynek átvételekor aláírásukkal igazolják, hogy a facsemetét átvették és három évig gondozzák. A kiosztást követően megszabott határidőn belül fényképpel igazolni kell majd a kiültetés helyét egy helyszíni fotóval.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában