In memoriam

2024.05.20. 09:38

Fájó szívvel búcsúzunk Cseh József főorvostól

Pótolhatatlan veszteség érte Fejér vármegyét, a kórházat és a pácienseket. Életének 76. évében elhunyt Cseh József a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház szaktekintélye, egykori osztályvezető főorvosa.

Feol.hu

Fotó: unsplash.com

A kórház honlapján jelentette be pünkösdhétfőn a gyászhírt. 

Fotó: Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház

Mint írták, Cseh József Hegyeshalomban látta meg a napvilágot 1948. december 3-án, a Pécsi Orvostudományi Egyetemen szerzett diplomát. 1980-tól dolgozott a Szent György Kórházban, főállásban az Onkológiai Osztályon, részmunkaidőben a Szülészet-Nőgyógyászati Osztályon.

Nemes kihívással bízták meg: fő feladatául kapta az intézményben akkor még nem létező onkológiai fekvőbeteg osztály megszervezését. Neki köszönhetően előbb elindulhattak a kúraszerű ambuláns kezelések, 2001-ben pedig az onkológiai fekvőbeteg ellátás. Az ő nevéhez fűződik az 1993-ban megalakult Kézenfogva Onkológiai Klub, ő szervezte meg a Magyar Onkológusok Társasága Dunántúli Szekcióját. Munkásságát Szent György Emlékéremmel, Onkopannon Emlékgyűrűvel ismerték el. Tagja volt a Magyar Onkológusok Társaságának, a Magyar Nőorvos Társaságnak, a MOT Gyógyszerterápiás Szekciójának. 2023-ban Pro Civitate díjat vehetett át Székesfehérvár ünnepi közgyűlésén. Számos tudományos cikk és angol nyelvű publikáció fűződik nevéhez. Felmérte Fejér vármegye női populációjának HPV-fertőzöttségét; ez a munka képezte alapját PhD értekezésének. Téziseit 2012-ben megvédte és sikeres PhD doktori vizsgát tett. 2013-tól nyugdíjas éveit töltötte, de eközben is részt vett az Onkológiai Gondozó és a Szülészet-Nőgyógyászati Osztály munkájában. 2020-tól pedig eredeti szakmáját a Szülészet-Nőgyógyászati Osztályon gyakorolta.

"Nagyszerű és lelkiismeretes szakembert veszítettünk el személyében! Orvosok, szakdolgozók egyaránt felnéztek rá, a betegek tisztelték és szerették – nagy űrt hagy maga után!" – írták. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában