Összefogás

2024.05.27. 20:00

Ezúttal 7 millió forintnyi adományt adtak át a vadászok a Szent György Kórház Gyermekosztályának (galéria)

Ismét a legkisebbekért fogott össze a vadásztársadalom és közel 7 millió forintot adományoztak a Szent György Kórház Gyermekosztályának.

Déri Brenda

Négy orvosi eszközt tudtak vásárolni a felajánlott összegből a gyermekosztály számára

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Nem túlzás azt állítani, hogy hagyománnyá nőtte ki magát a vadászok évenkénti adományozása a Szent György Kórház Gyermekosztályának. Az idei a tizenegyedik alkalma volt annak, hogy a vadászok ismét a legkisebbekért fogtak össze, hogy adományukkal segíthessék a gyermekek ápolását, gyógyulását és felépülését. Ezúttal közel 7 millió forintot adományoztak a kórháznak, melyből egy volumetrikus infúziós pumpát, egy csecsemő hallásvizsgáló berendezést, egy vér és infúzió melegítőt, valamint egy Holter rekordert vásároltak. 

Az adomány jelképes átadására május 27-én, hétfőn került sor, mely egyben az Országos Jótékonysági Vadászat 100. jubileumi adományátadója is volt. Az ünnepségen Fejes László az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője köszöntőbeszédében elmondta, hogy összesen 51,2 millió forintot gyűjtöttek össze a tavalyi jótékonysági vadászat során, melyből a már fent is említett 7 millió forintot a Szent György Kórház Gyermekosztályának ajánlották fel. Az ügyvezető ezentúl kiemelte: eddig mintegy 222 millió forintnyi adományt juttattak el a magyar egészségügy számára, amelynek minden esetben gyermekosztályok voltak a kedvezményezettjei. Ezen összegből pedig összesen 389 orvosi eszközt vásároltak eddig. 

Schmidt József a Velencei-tavi Vadásztársaság részéről, mint stratégiai partner az adományátadó ünnepségen elmesélte a jelenlévőknek, hogy a jótékonysági vadászat hogyan nőtte ki magát országos nagyságúra.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság képviseletében Szondi Zita főigazgató-helyettes köszönte meg a vadászok összefogását és az egészségügyi intézmények támogatását, míg a Szent György Kórház részéről Kovács Attila megbízott főigazgató. 

A beszerzett orvosi eszközökről, illetve azok felhasználásáról már Kálmán Andrea osztályvezető főorvos beszélt a jelenlévőknek, majd Fejes László ügyvezetőtől átvette az adományozó okiratot, valamint egy meglepetésben is részesült. Az ünnepség legfiatalabb jelenlévője, Schmidt Benedek Buda egy manóházzal ajándékozta meg a gyermekosztály recepcióját, hogy ott látva minden kisgyermek arcára mosolyt csaljon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában