Modern, korszerű környezet

2024.05.15. 17:30

A helyiek szolgálatába állt a kibővített kulcsi egészségház

Ünnepélyes keretek között adták át a kibővített és felújított egészségházat, mely korszerű, modern körülményeket biztosít az egészségügyi ellátásnak.

Héjj Vivien

Egészségház: a bővítményben kapott helyet a gyermekorvosi ellátás és a védőnői tanácsadás is

Forrás: Molnár Krisztián közösségi oldala

Újabb fontos mérföldkőhöz érkezett a Duna-parti település: múlt héten az új bölcsőde átadójára gyűltek össze a helyiek, ezúttal a felújított, kibővített egészségház átadójára kerülhetett sor. A beruházás pályázati forrásból és a vármegyei támogatásnak köszönhetően Kulcs önkormányzatának saját pénzügyi keretéből, összesen mintegy 208 millió forintból valósulhatott meg.

A szalag átvágásának pillanata – Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke, Jobb Gyula, Kulcs polgármestere és Mészáros Lajos országgyűlési képviselő
Forrás: Molnár Krisztián közösségi oldala

A fejlesztésnek köszönhetően korszerű, 21. századi körülmények fogadják az egészségházba érkezőket, ráadásul minden egészségügyi szolgáltatást egy helyen vehetnek igénybe a kulcsi lakosok.

– A bővítményben kapott helyet a gyermekorvosi ellátás és a védőnői tanácsadás, valamint kialakítottak egy multifunkcionális teret az egészségfejlesztési és prevenciós feladatok ellátására. A meglévő épületben a felnőtt házi orvosi rendelő és a fogorvosi ellátás működik tovább. A fejlesztés keretében eszközbeszerzés, komplex akadálymentesítés és parkolóépítés is megvalósult, valamint egy új munkahely jött létre – ismertette a projekt részleteit Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke hozzátéve: a legfontosabb feladat, hogy a vármegyénk településein a lakosság jogos igényein alapuló, komfortérzetüket növelő fejlesztések megvalósuljanak, s jelen beruházás is ezt a célt szolgálja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában