Stabil otthonra találtak

2024.04.02. 13:06

Volt hova visszatérnie a gólyáknak Bodajkon

Tavaly megörvendeztette egy gólyapár a város lakóit. A lelkes szárnyasok gyorsan fészket raktak, hogy abban mielőbb családot alapíthassanak, ám a kizárólag az ösztön alapjain nyugvó építmény nem volt stabil. A váron önkormányzata felújítatta a távollétükben, és érdemes volt, Visszatértek!

Palocsai Jenő

Bodajk Csurgó felőli végén második éven figyeli az út forgalmát egy gólyacsalád

Fotó: Sinkó Viktória / Feol.hu

Bizonyára jóféle családból származtak, mégis rossz fészket raktak tavaly a gólyák Bodajkon. A kivitelezési hibákat elsősorban a madarak korával magyarázták, de nem is igaz foglalkoztak ezzel a Bakony lábánál. A gólyák távollétében a város önkormányzata, szakértők bevonásával, stabilizálta a fészket, bízva abban, hogy a tavalyi, fiatal párocska idén visszatér. Közben a szomszédos Fehérvárcsurgó mindkét végében élettel teltek meg a kazalszerű fészkek, így már-már úgy látszott, hiábavaló a remény, nem lesz idén gólya Bodajkon. Aztán Nagypéntek szomorúsága után egyből két örömhír is fogadta húsvétkor a város lakosságát és az odaérkező zarándokokat. Az egyik természetesen az, hogy Jézus feltámadt, a másik, hogy visszatértek a gólyák. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában