Besegítenek a természetnek

2024.03.09. 07:00

Lelkesen és erős fészekkel várják a visszatérő gólyákat Bodajkon

Tavaly nagy szerencse érte a város lakóit, ugyanis érkezett hozzájuk egy gólyapár. A letelepedéssel volt némi probléma, persze nem adminisztratív, hanem inkább műszaki jellegű, ám a madarak távollétében megoldotta a kérdést a közösség.

Palocsai Jenő

Mivel nem kéményen van, az áramszolgáltató is be kellett vonni a fészekrakás bonyolult műveletébe

Fotó: Önkormányzat

A tavalyi évben egy fiatal gólyapár érkezett Bodajkra és őket most mindenki visszavárja a városban.

–Sokan aggódtak értük, mivel fészkük építésénél nem sikerült a gólyamérnöki tankönyv minden fejezetét és előírását betartaniuk, de szerencsére most gondos emberi kezek munkájának köszönhetően, biztonságossá tettük költöző madaraink lakhelyét–fogalmazott Wurczinger Lóránt polgármester.

A városvezető megköszönte a munkában való részvételt az Eon-nak és Duna-Ipoly Nemzeti Park munkatársainak, valamint Staudinger István természetvédelmi őrnek, és a felsorolásból nem felejtette ki Csete Gábort, a Sóstó Vadvédelmi Központ természetvédelmi vezetőjét sem.

Mivel a megye ezen fele nem a legideálisabb az élőhely a kedvelt költöző madaraknak, ritkán fészkelnek Észak-Fejérben. Ha nagy, vízzel fedett, mocsaras, lápos vidékekkel nem is, de annál nagyobb szeretettel és megerősített, új otthonnal várják őket a lakosok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában